Alle produkter merket med Holdbart, er garantert laget av økologiske eller gjenbrukte stoffer.

Holdbart er miljøvennlig og nærprodusert.

tisdag 29 mars 2011

Två gånger sommar...


När jag hängt upp dessa klänningarna på väggen för att ta kort på dem, kunde jag inte med att ta ned dem igen. Det såg så vackert ut ihop med de färggranna tulpanerna som stod på bordet. Klara glada färger som lovar att det snart skall bli vår och sommar. Gå barfota i gräset....



Bägge klänningarna är helt och hållet sydda av återanvända tyger. Det är resår (strikk) i hals och ärmslut. Klänningen kan således användas länge. I början som en klänning och senare som blus. Storleken är ca 2 år. (SÅLDA)


lördag 26 mars 2011

Soliga hattar - Till Salu

Nu närmar sig sommaren och vårsolen som kan vara rätt så stark. Hattproduktionen är därför igång och jag har nu sytt tre hattar med lite olika storlek och utseende. De är till salu för 250 NOK styck.

Alla hattarna är sydda av ett härligt gult tyg som en gång var sängkläder. De är fodrade med vit lakansväv och kantade med gula eller lila kantband.  De har vita band att knyta under halsen.

Hatt 1: Gul med gult kantband. Mått från öra till öra över huvudet: ca 32 cm. Omkrets: ca 56 cm (SÅLD)

Hatt 2: Gul med gult kantband. Mått från öra till öra över huvudet: ca30 cm. Omkrets: ca 50 cm (SÅLD)

Hatt 3: Gul med lila kantband. Mått från öra till öra över huvudet: ca 32 cm. Omkrets: ca 50 cm

Jag har mer av detta tyget om någon är intresserad av andra storlekar eller kläder i samma tyg.



torsdag 24 mars 2011

Vårjacka av Gynter-mönster



Överbliven brun manchester (kordfløyel) och en ganska ful polstrad morgonrock från Uff blev förvandlad till denna fina vårjacka. Morgonrocken passade perfekt som jackfoder, eftersom den redan var polstrad med någon form av  vadd (vatt). Jag använde mig av jackmönstret från Gynter. Sonen har redan använt den några gånger innan jag fick tagit foton av den.

Hoppas att vädret håller sig milt så att vi kan använda denna och hans nya fodrade vårbyxor snart igen!

söndag 20 mars 2011

Fodrade vårbyxor



En väninna ville ha ett par vårbyxor till sin pojke. Gärna med lite kraftigare tyg och fodrade. Jag såg genast för mig barmark och tussilago, kaffe på trappan i vårsolen och den sista snösmältningen. Då är det skönt med ett par byxor som som håller lite extra på värmen utan att man behöver använda långkalsonger och termobyxor längre. Som är lätta att få ett par regnbyxor över utan att det blir klumpigt.

Det blev två par på en gång. Ett par till min Ask och ett par till lille Vetle. De är bägge sydda av återanvända vuxenbyxor, foder och muddar av ekologisk jersey och fickor av en gammal duk. Helt och hållet Holdbart-byxor!

Om någon vill beställa liknande byxor är det bara att skriva en kommentar eller skicka mig ett mail!

Foder av ekologisk bomull från Jofotex

fredag 18 mars 2011

Årets första solhatt

Årets första solhatt beställdes av min egen man. Hans kollega har nyligen blivit morfar till en liten tjej och denna solhatten blir utmärkt för henne att ha till nästa sommar tror jag. Hatten är sydd av ett återvunnet tyg som är jättefint. Tyvärr ger inte fotografiet en rättvis bild av hatten, då jag var tvungen att fotografera sent på kvällen. Men det kan hända jag använder samma tyg till fler hattar efterhand som sommaren närmar sig.

Om någon är sugen på att beställa en hatt inför sommaren, så har jag just nu en hel uppsjö av fräcka tyger att sy hattar av. Bara hör av er per mail, så kan jag skicka bilder på vilka tyger jag har. Jag tar 250 NOK för en solhatt!

onsdag 16 mars 2011

Favoritpyjamasen som mamma sytt!!


Min son, på två och ett halvt år, behövde en ny pyjamas och då började jag sy denna till honom.  När han förstod vad jag höll på med så började han slita av sig kläderna för att han ville ta den på sig. Att den inte var färdigsydd brydde han sig inte om. Han fick sitta med i knät och klippa trådarna och trycka på back-knappen på symaskinen, medan jag sydde i all hast för att få den färdig. Sedan hade han den på sig hela dagen och sa "mamma" "mamma" och drog i tröjan och byxorna för att visa att det var mamam som sytt dem. Då smälte mammahjärtat totalt kan jag säga! :)

Sedan dess har den alltid varit i tvätten eller smutsig, så nu tog jag foton fastän den har en fläck på bröstet...

onsdag 9 mars 2011

Fler luftiga sköna sommarbyxor - Till Salu

Sålda

Sålda

Till Salu- Str 74-80

Sålda

Nu har jag sytt och sytt och sytt de senaste dagarna. Och resultatet blev en hel hög med luftiga sommarbyxor. Denna gången med fickor, och jag tyckte det blev riktigt snyggt. Det prickiga och det gula tyget var tidigare sängkläder. Svamptyget är ett ekologiskt bomullstyg från Stoff & Stil. Muddväven kommer från Jofotex och är även den ekologisk. Banden som jag använt till kantning och dekoration är en blandning av restband från mammas stora samling, och tyg och band från avlagda kläder.

Byxorna säljes för 350 NOK.

Jag kan gärna ta emot beställningar i andra storlekar om det önskas.

tisdag 8 mars 2011

Sommarbyxor (stl 86-104) - Till Salu

Favorit i repris. Denna byxmodell är oslagbar! Lång mudd i liv och ben gör att de kan användas jättelänge. Och den ekologiska muddväven från Jofotex är supermjuk och skön. Väldigt bra kvalitet som jag verkligen kan rekomendera. Nu förbereder jag inför sommaren och har börjat sy luftiga sommarbyxor i svala sköna tyger. Fler varianter kommer! Dessa kostar 280 NOK.

söndag 6 mars 2011

Klänningar stl 62 - Till Salu 450 NOK

 Till Salu

Såld
Till Salu
 
Efter att ha sytt en singoallablus till mig själv av ett luftigt lila tyg från Stoff & Stil, så hade jag en liten liten bit av tyget kvar. Jag plockade fram andra tyger jag hade som matchade och funderade över vad jag skulle sy. Med en liten flicka på väg så är det väl dags att hänge sig åt att sy klänningar tänkte jag. Resultatet blev dessa tre som nu är till salu för 450 NOK. Det gröna tyget är ett ekologiskt bomullstyg från Atlantis Fabrics, det blommiga tyget var en gång ett påslakan, den lila manchestern är rester efter ett gammalt syprojekt och kommer också ursprungligen från Stoff & Stil. I ryggen sitter tryckknappar, tre på den gröna och en på den blommiga.Den gröna klänningen har också ett vackert band runt livet.




fredag 4 mars 2011

Barselgave

I helgen fick vi träffa en ny liten medlem i min mans familj. Jag hade sytt denna tröja och byxa i lila, med ekologiskt uggletyg från Jofotex till honom. Det dröjer nog ett tag innan de kan användas, men sedan passar de nog bra som en pyjamas tänkte jag. Välkommen till världen Henrik!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...