Alle produkter merket med Holdbart, er garantert laget av økologiske eller gjenbrukte stoffer.

Holdbart er miljøvennlig og nærprodusert.

tisdag 1 februari 2011

Väska av gardin - Till Salu

Jag blev så nöjd med resultatet av väskan jag sydde igår, att jag bara var tvungen att kasta mig över detta härliga tyget jag köpt av TulleTrolle. Imorse var det resterna av en färgglad gardin, och nu några timmar senare är det en funky väska. Tyget inuti var en gång ett lakan. Väskan knäpps igen med en tryckknapp, men jag hittade en matchande knapp i min stora knapplåda, som fick pryda stägningsfliken.
Jag säljer väskan för 450 NOK. 

8 kommentarer:

 1. Nydelig! Jeg har også nettopp kjøpt et gardin som "roper" veske.

  SvaraRadera
 2. Superduper :-)
  Kanskje du også har lyst til å dele dette på min Gjenbruks-utfordring?
  Jeg mener, om man kjøper noe gjenbrukt/omgjort eller lager det selv må vel være ett fett - gjenbruk er gjenbruk!
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvaraRadera
 3. Tusen takk for delingen :-) Artig at du tok imot utfordringen. Ha en strålende søndag! Klem HS

  SvaraRadera
 4. Denne vesken var kjempe fin1 Nydelige farger! Inspirerende blogg du har!

  SvaraRadera
 5. Hej! Vilken underbar blogg du har, jag googlade om ett sömnadstips gällande sprund & fick en bra beskrivning, skall se om jag lyckas bättre nu :)

  Jag har dock en fråga till dig som är så kunnig inom området. Om du syr exempelvis förklädesklänningar, brukar du vara noga med mönsterpassning i sidorna eller kan man skippa det & komma undan med det så att säga? Syr man i mycket retromönstrade tyger (som jag också gör) så brukar man ju inte ha så mycket tyg att leka runt med. Ska man även göra en stickling i sidosömmarna?
  Kort fråga till (du inspirerar så otroligt), är det nödvändigt att fodra klänningar/barnkläder i allmänhet & har du i såfall några goda tips vad man använder för bäst resultat?

  Ojoj, det blev mycket det där, men jag hoppas givetvis på svar. Syr jättemycket just nu, men det är små teknikgrejer som jag känner att jag inte riktigt har pejl på & jag stör mig själv på det så att säga.

  Mvh// Johanna

  SvaraRadera
 6. Tack för alla fina kommentarer! :)

  Johanna: Vad kul att du hittade min blogg och att du också gillar att sy. Att sy i retrotyger är det bästa tycker jag, då får man ju ett nytt plagg av något som kanske skulle kastas! :)
  Jag är inte helt säker på om jag förstår vad du menar med att skippa mönsteranpassning i sidorna. Om tyget inte räcker till ett mönster man har (vilket ofta sker mig med!), så kan man ju alltid prova att skarva med ett annat tyg eller helt enkelt prova om det fungerar ändå...Det viktiga med sidorna på en klänning är ju att klänningen faktiskt når runt bröstet på bäraren. Allt annat är ju en smaksak. Stickningar eller inte, handlar ju bara om utseende, så det kan man ju bestämma själv. Men ofta så får plagget ett mer professionellt utseende med stickningar tycker jag.
  Vad gäller foder, så är ju det också bara en smaksak. Jag har t.ex. fodrat när jag vill ha ett tjockare plagg, eller när jag tycker att tyget inte varit så skönt att ha mot kroppen. Vilket tyg man använder som foder beror helt av vilket material plagget är i övrigt, och vilken typ av plagg du sytt.
  Vet inte om detta gav dig så mycket, men jag hoppas det var till lite hjälp i varje fall....

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...